Innostuin hakemaan tietoja lokkalaisen mummun äidin Susanna Ylilokan vanhemmista. Kun katsoin juuria hakemasta ohjelman kuinka helposti löytyi 1600 luvulle asti. Pitäshän meidän saada jostain lukea Johannan vanhemmista mutta ei. Oulun maakuntaarkisto kyllä oli mutta ei rovaniemen. Että ei se niin helposti löydykkään. Löytyi sillä nimellä Lämsän ja Ronttivaavan isovanhemmat jossa oli Johannan syntymäaika sodankylässä. Mustosetkin oli samassa luettelossa toiset isovanhemmat.

Tänäpäivänä on ollut vapaata ohjelmaa enkä siksi ehtinyt koneelle nyt vasta. Ulkoillut en ole yhtään.Kymmenneen kun nukkuu jää päivä lyhveksi. Ompelukonetta käyttänyt pitkästä aikaa. Seinävaate jossa on marin tekemä kuvitus ja raamatun lause sai reunukset. Kesälomalla mari maalaili kangasvärein lakanakankaan palasiin. Tyynynliinoja puuvillaverhoista. Tekemistä riittää, matonkuteita alan repimään parevekkeella auringon paistaessa sen lämpimäksi.
Ollaan pari viikkoa helsingissä niin sillä aikaa se alkaa lämmetä. Ennen lasten hiihtolomaa sitten ne tulee rukalle ja hiihtamaan.
Saa olla kiitollinen tästä kaikesta terveydestä.